Revolutioner i det 21. århundrede – inspiration til Enhedslistens programdiskussion

Dato: 
1. Marts 2014 15:00 - 21:00
Sted: 
København, Aarhus, Aalborg og Odense

Enhedslisten er et revolutionært og demokratisk parti. Det står i vores principprogram fra 2003, som i øjeblikket bliver diskuteret grundigt overalt i partiet. Men hvad er en revolution egentlig i dag? Til at dele deres perspektiver på begrebet "revolution" har vi inviteret tre gæster fra ind- og udland: Einar Már Guðmundsson, Mikkel Bolt og Eirik Vold.

--- Einar Már Guðmundsson ---
- Islandsk forfatter og systemkritiker. Deltog under den såkaldte "kasserolle-revolution", der i 2009 væltede den siddende islandske regering. Taler under overskriften ''Den islandske revolution, krisen og politiske partiers rolle''.

--- Mikkel Bolt ---
- Marxistisk politisk teoretiker og kunsthistoriker. Bogaktuel med udgivelsen "Krise til opstand - noter om det igangværende sammenbrud." Vil berette om parallellerne mellem '68-oprøret og den nuværende globale protestbevægelse, der er fulgt i kølvandet på finanskrisen.

--- Eirik Vold ---
- Norsk journalist og ekspert i den latinamerikanske venstrebølge. Er aktuel med bogen "Hugo Chavez - Revansjen" om den venezuelanske revolution og fænomenet Hugo Chavez.

Alle oplæg transmitteres live fra Aarhus til Enhedslistens lokaler i Aalborg, Odense og København

Se teaser her

Program og detaljer for de enkelte arrangementer kan ses på følgende sider:

Aarhus - Aalborg - Odense - København