Forfølgelse af de sociale bevægelser er en trussel mod fredsprocessen i Colombia

Den 4. januar 2014 blev universitetslærer og aktivist Francisco "Pacho" Toloza anholdt og han sidder nu fængslet som endnu en blandt de mere en 9500 politiske fanger i Colombia. Enhedslisten mødte Toloza under et besøg hos den sociale bevægelse Den Patriotiske March i december i Colombia. Enhedslisten fordømmer anholdelsen af Toloza og kræver, at den colombianske stat overholder menneskerettighederne og sikre retten til politisk opposition og deltagelse. Den stigende forfølgelse af oppositionen er en trussel mod fredsprocessen og skaber tvivl om regeringens reelle interesse i fred. Mere end 25 medlemmer af Den Patriotiske March er det sidste år blevet myrdet og endnu flere er blevet truet eller fængslet. Støt kampagnen til fordel for de politiske fanger i Colombia her