Projektnyheder

Er det tid til demokrati i Honduras? - Offentligt møde med ung honduransk frontkæmper

14. oktober kl. 19, Enhedslisten, Studiestræde 24, 1. sal.

Den 24. november går honduranerne til valg. LIBRE, partiet som stiftedes i protest mod militærkuppet i 2009 er førende i meningsmålingerne. Men efter kuppet er den sociale- og demokratiske udvikling presset tilbage. Volden er eskaleret, særligt udsatte er unge og kvinder, nogle af de grupper, som var ledende i modstandsbevægelsen. Læs mere 

Enhedslistens projektpartner tilbageholdt af politiet i Swaziland for besiddelse af brochurer

Af Peter Kenworthy, konsulent på Enhedslistens DIPD-projekt med PUDEMO, Swaziland

Wonder Mkhonza, organisationssekretær i People's United Democratic Movement (PUDEMO), blev tilbageholdt af politiet fredag den 12. april, angiveligt for at være i besiddelse af 5000 PUDEMO-brochurer. Wonder Mkhonza skulle, sammen med PUDEMO's internationale sekretær, have deltaget i Enhedslistens årsmøde som en del af Enhedslistens nyopstartede projekt med PUDEMO, der er støttet af Institut for Flerpartidemokrati. 

Læs mere

Enhedslistens demokrati-projekt i Swaziland er i gang

Af Peter Kenworthy, Medlem af Swazilandgruppen og konsulent på samarbejdsprojekt med PUDEMO

Efter at projektansøgningen til Institut for Flerpartisamarbejde (DIPD) blev godkendt i slutningen af februar, er Enhedslistens projekt med partiet People's United Democratic Movement (PUDEMO), "Strengthening the capacity of PUDEMO Swaziland", nu i gang. PUDEMO er et politisk parti eller -bevægelse i et enevældigt kongedømme, hvor alle partier er forbudt og al opposition til kongen brutalt undertrykkes. PUDEMO har, igennem de sidste snart 30 år som partiet har eksisteret, sammen med fagbevægelsen været den vigtigste og mest socialt bevidste opposition til kong Mswati III's undertrykkende og ulighedsskabende regime.

PUDEMO's samfundssyn minder om Enhedslistens. Partiet betragter sig som et demokratisk-socialistisk parti, hvor målet er blandt andet at skabe et inkluderende demokratisk samfund med en stærk velfærdstat, med eksempelvis gratis uddannelse og sundhed til alle. Ligesom Enhedslisten, søges dette gjort ved både at arbejde politisk, men også ved at arbejde aktivistisk gennem fagbevægelsen og civilsamfundets sociale bevægelser. Partiet er desuden demokratisk opbygget og har konkrete retningslinjer for kvindernes deltagelse i ledelsen. 

Læs mere