Nyheder

Mød Modstandsfronten fra Honduras – Enhedslistens nye søskende i Mellemamerika

Enhedslisten indleder i 2012 et samarbejdsprojekt med Modstandsfronten i Honduras for at støtte kampen for demokrati og social retfærdighed.

Mellem den 30. april og den 13. maj kan din lokalafdeling få besøg af læreren og fagforeningsmanden Jaime Rodriguez, der er talsmand for Modstandsfronten.

Han fortæller om venstrefløjens kamp mod militærkup og om håbet om politiske forandringer.

Er din afdeling interesseret i en spændende aften i den internationale solidaritets tegn? Eller vil du høre mere om Enhedslistens solidaritetsarbejde?

Så skriv til Hilde Hylland fra Enhedslistens Latinamerikagruppe: hilde [dot] hylland [at] gmail [dot] com

Emneord:

MEPs OF THE GUE-NGL express their rejection of the presence in the European democratic institutions of the coupist Maradiaga

LOS EURODIPUTADOS DE LA GUE-NGL rechazAN la presencia del golpista  Maradiaga en las instituciones democráticas europeas

Bruselas, 13 de octubre del 2010

Emneord:

Nyt fra Latinamerikagruppen: Møde med Partido dos Trabalhadores, Det Brasilianske Arbejderparti, internationale sekretariat

Den 8. juli 2010 havde medlemmer af IU og Latinamerika-gruppen et møde med en repræsentant fra Partido dos Trabalhadores (PTs), Det Brasilianske Arbejderparti, internationale sekretariat, Maristela Monteiro Pereira. Besøget var en del af en rundtur til forskellige europæiske lande for at udvide PTs kontakter her i området (det andet medlem i rundturen var ledende medlem af det internationale sekretariat, Walter Pomar, der samtidig er ansvarlig for samarbejdet i Foro Sao Paulo) og var i Danmark koordineret af en herboende brasilianer.

Emneord:

Institut for Flerpartisamarbejde

Ny lov giver danske partier ansvar for at dele penge ud til demokratistøtte for partier i udviklingslande. Vi har organiseret en intern bestyrelse og skal nu i gang med arbejdet på vores måde.

Emneord:

Klimakonference i Cochabamba


Enhedslisten var til stede ved Klimakonference i Cochabamba den forgangne uge. Her er en beretning:

Klimakonference i Cochabamba,v/ udsendte medarbejder Else.
Der var officiel åbning i dag af folkenes konference. Ban Ki Moon var der ikke selvfølgelig, men en repræsentant fra CEPAL læste en hilsen op fra ham, hvor han bød klimamødet velkomment, og udtrykte, at FN er kommet til mødet for at lytte. Alicia Bárcena, CEPAL, blev piftet ud, folk mente, det var hyklerisk efter Ban Ki Moons holdning til aftalen i København.
 Der var talere fra Alaska til Sydafrika, alle udtrykte at kapitalisme og bevarelse af Moder Jord ikke er forenelig.
 Willi Meyer fra EU parlamentet, europæisk venstre, fik stort bifald for hans klare tale om et andet Europa, der støtter tankerne bag klimakonferencen.
 Eduardo Galeano kunne ikke komme, men sendte en hilsen til konferencen, hvor han gav sin støtte til oprettelse af klimadomstol og andre konkrete tiltag - håb om der blev talt lidt og handlet meget.

Emneord:

Hvem er Enhedslistens venner?

Ved IU’s møde i d.13. april gik debatten ud på, Enhedslistens internationale relationer, og kriterierne for Enhedslistens venner ud i verden.
Efter en meget konstruktiv og spændende diskussion med opæg fra flere medlemmer, kom vi frem til følgende kriterier for Enhedslistens venner i verden:
 
 


Minimum kriterier for Enhedslistens samarbejde med organisationer/partier udenfor Europa

Politiske kriterier:

1.  Enhedslistens venner er Socialister og demokrater. I bevægelserne er der rum for socialister kan arbejde i. For os indebærer socialismen et brud med kapitalismen.

2.  Enhedslistens venner er imod alle former for undertrykkelse.

3.  Enhedslistens venner har en forståelse for landets oprindelige folks og minoriteters problematikker.

Emneord:

Nyhedsbrevet for STS International Solidarity

Få et gratis nummer af nyhedsbrevet for STS International Solidarity


Et nyt nummer af nyhedsbrevet for STS International Solidarity, Intersol nr. 92, er udkommet . Bladet er på 12 farvelagte A4 sider.

Emneord:

Internationalt Udvalg har fået ny hjemmeside!

Enhedslisten er et internationalistisk parti og vi ved at mange af medlemmerne har særlig viden og interesse inden for et eller flere af de internationale områder.
På denne hjemmeside vil man kunne finde emner, artikler, annoncer, kalender, referater og andet fra Internationalt Udvalg.

Emneord: