Honduras

Honduras: Omtælling af valgresultater

Efter valget i Honduras d. 24. november har rygter om valgsvindel svirret og tilhængere af partiet LIBRE er gået på gaden og har krævet en genoptælling. I går gav valgmyndigheden i Honduras besked om at de vil imødekomme kravet og lave en genoptælling. 

Læs mere her

Emneord:

Honduras: Valg i det mest voldelige land

Af Christian Juhl

Søndag 24. November er der valg i Honduras – et af verdens mest voldelige samfund, hvor politikere, fagforeningsfolk og journalister myrdes for et godt ord, og hvor penge fra narkotransport har stor indflydelse. I onsdags blev en lærer, der var aktiv i Libres valgkamp, myrdet.

Efter kuppet 28. juni 2009, hvor den liberale Mel Zelaya blev sat fra præsidentposten, er det store spørgsmål, om det nye parti Libre, med Zelayas kone Xiomara Castro i spidsen, kan bryde det mangeårige 2-partisystem med det konservative parti National og det liberale parti Liberal. Libre består af mennesker, som deltog i protesterne i kuppet, af udbrydere fra LIBERAL og af store dele af venstrefløjen.

Emneord:

Honduras-aktiviteter i Enhedslisten

Som forberedelse af aktiviteter omkring Honduras i 2012 vil vi bringe referencer til nogle mere
lettilgængelige artikler i den kommende tid.

Det engelske Guardian havde i en kommentar den 21. februar om den voldsomme fængselsbrand
i februar denne artikel, der ser på konteksten for volden i Honduras i dag.

Emneord:

Mød Modstandsfronten fra Honduras – Enhedslistens nye søskende i Mellemamerika

Enhedslisten indleder i 2012 et samarbejdsprojekt med Modstandsfronten i Honduras for at støtte kampen for demokrati og social retfærdighed.

Mellem den 30. april og den 13. maj kan din lokalafdeling få besøg af læreren og fagforeningsmanden Jaime Rodriguez, der er talsmand for Modstandsfronten.

Han fortæller om venstrefløjens kamp mod militærkup og om håbet om politiske forandringer.

Er din afdeling interesseret i en spændende aften i den internationale solidaritets tegn? Eller vil du høre mere om Enhedslistens solidaritetsarbejde?

Så skriv til Hilde Hylland fra Enhedslistens Latinamerikagruppe: hilde [dot] hylland [at] gmail [dot] com

Emneord:

MEPs OF THE GUE-NGL express their rejection of the presence in the European democratic institutions of the coupist Maradiaga

LOS EURODIPUTADOS DE LA GUE-NGL rechazAN la presencia del golpista  Maradiaga en las instituciones democráticas europeas

Bruselas, 13 de octubre del 2010

Emneord: