Kurdere

NEWROZ – Kom og fejr det kurdiske nytår på Christiansborg

Dato: 
19. Marts 2015 17:00 - 20:00
Sted: 
Landstingssalen på Christiansborg

Invitation til Newroz-reception på Borgen

Torsdag den 19. marts kl. 17.00 vil der i Landstingssalen på Christiansborg blive afholdt en reception med lækre kurdiske retter i anledning af det kurdiske nytår, Newroz.

Newroz betyder "ny dag" og bliver fejret hvert år med store festligheder over alt i verden. Fejringen af at mørket erstattes af lyset, som giver anledning til naturens livsgivende processer, er mere relevant end nogensinde. Newroz er symbolet på frihed, modstand og kamp.

Emneord:

KURDISTAN-SOLIDARITETSGRUPPE ETABLERET

Enhedslistens nyoprettede Kurdistan-solidaritetsgruppe har holdt sine to første møder. Ud over diverse praktiske solidaritetsopgaver har der dels været en afrapportering fra den delegation, som Enhedslisten i november havde i Sydkurdistan/Rojava og dels en diskussion om det kommende parlamentsvalg i Tyrkiet søndag den 7. juni.

Emneord:

Mød Salih Muslim og hør om kurdernes kamp mod IS

Dato: 
3. Oktober 2014 15:00 - 17:00
Sted: 
Christiansborg

 

I det nordlige Syrien er situationen tæt på katastrofal. IS har indledt en offensiv mod de kurdiske områder, som i årevis har været styret af demokratiske og progressive kurdiske bevægelser, og rykker nu frem og nedslagter lokalbefolkningen.

Mød Salih Muslim, der er leder af det syrisk-kurdiske parti PYD, og hør ham fortælle om den aktuelle situation og hvad der kan gøres for at støtte kurdernes kamp mod IS.

Emneord:

Enhedslisten samler ind til syriske kurdere

I det nordlige Syrien er situationen tæt på katastrofal. ISIS har indledt en offensiv mod de kurdiske områder, som i årevis har været styret demokratisk af progressive kurdiske bevægelser. Her har mindretal kunnet søge tilflugt fra undertrykkelse og vold fra IS.

De kurdiske selvforsvarsstyrker, som både består af kvinder og mænd kæmper en modig kamp, men er dårligt udrustet og får ingen støtte udefra. Derfor har Enhedslisten besluttet at sætte en indsamling i gang.

Emneord: