DONGs colombianske forbindelser

DONG importerer kul fra en virksomhed i Colombia, der er beskyldt for grove menneskerettighedsbrud og miljøovertrædelser. Enhedslisten kræver svar fra finansministeren på, hvordan han vil sikre, at danske hjem ikke får varme og lys på bekostning af menneskerettigheder og miljø i Colombia.


Orientering afslørede i december 2015, at DONG importerer store mængder kul fra en colombiansk mine, der er blevet beskyldt for at have forbindelse til paramilitære grupper, der står bag mord og fordrivelse af civile. Virksomheden Prodeco, som DONG importerer fra, er dømt for overtrædelser af lokal miljølovgivning og anklages for at være til sundhedsfare for de lokale.

Hør P1 orientering om DONGs colombianske forbindelser her og her.

Læs Enhedslistens spørgsmål til Finansministeren her og her.

Læs rapporten The Dark Side of Coal publiceret af NGO Pax her.

Emneord: