Colombia Fredsproces

Colombia - Fred og politiske fanger

Dato: 
27. November 2015 17:00 - 19:00
Sted: 
Faaborg, Aalborg, Århus, Svendborg og København

 

Fra tirsdag d. 24/11 til fredag d. 27/11 har du mulighed for at møde Internationalt Forums gæst July Henríquez, advokat fra den colombianske menneskerettighedsorganisation "Lazos de Dignidad" og høre om fredsprocessens afsluttende fase og om hvordan den colombianske stat bruger politiske fanger til at undertrykke opposition og sociale bevægelser. Mød også Enhedslistens byrådsmedlemmer Morten Riis og Lasse Olsen netop hjemvendt fra Colombia.

Emneord:

COLOMBIA – Mellem guerrillaer og paramilitære

Af Christian Juhl

Fredsforhandlingerne mellem den colombianske regering og FARC fylder meget i samtalerne i hovedstaden Bogota. Jeg var sammen med Folketingets Udenrigspolitiske udvalg taget til landet for at se, hvor langt de var kommet efter en 50 år lang borgerkrig. Den gamle præsident

Uribe mente kun der var én løsning på problemet, nemlig krig mod guerillaen. Tusinder er døde i kampene og hundredetusinde småbønder er fordrevne fra deres jord. Venstrefløjsfolk, fagforeninger og journalister er slået ihjel eller forsvundne undervejs.

Emneord:

Fredsproces i Colombia: Historisk aftale om jordreform mellem Colombias regering og FARC

af Christine Lundgaard, medlem af Internationalt Udvalg

Efter syv måneders forhandling er de to parter i den aktuelle fredsproces nået til enighed om en historisk delaftale om jordreformer. Det meldte FARC og regeringen ud d. 26. maj.

Både bondeorganisationer, traditionelle politiske partier og den nye venstrefløjsparaply Marcha Patriótica tager positivt imod aftalen, som for mange gør det nemmere at tro på, en fredsaftale kan lykkes.

Emneord: